Knowledge for Growth 2017

Op donderdag 18 mei 2017 gaat in het ICC te Gent de 13e editie van Knowledge for Growth door, de belangrijkste life sciences beurs van Europa, georganiseerd door Flanders Bio. 

TTO Flanders zal aanwezig zijn met een stand waarop de laatste nieuwe biotech innovaties en technologieaanbiedingen van de 5 Vlaamse universiteiten getoond worden.

  • UGent presenteert een optische sensor voor verpakkingfilms die zowel microbiologisch en chemisch bederf als de hoeveelheid CO2 in de verpakking detecteert.
  • UHasselt zet met spin-off Bio2Clean sanering van vervuilde bodem via bacteriageassisteerde fytoremediëring in de kijker.
  • KU Leuven toont 2 toepassingen: het anti-HIV geneesmiddel Tenofovir gelicensieerd aan Gilead Sciences en een gehoorimplantaat met software die specifieke geluiden filtert.
  • VUB spin-off Camel-IDS ontwikkelt fragmentjes van antistoffen uit het bloed van kameelachtigen die worden ingezet bij radio-immunotherapie waarbij men gericht kankercellen aanvalt en gezond weefsel spaart.
  • UAntwerpen presenteert een 3D-beeld van zenuwbanen in virtual reality. Het beeld werd gemaakt door het EGAMI Imaging consortium.

Kom dit alles en veel meer ontdekken op onze stand tijdens een TTO Tea Time waar we u graag een lokale lekkernij aanbieden uit de 5 universiteitssteden. Stand 58 & 59. Niet te missen!