ECO Animal Health en UGent sluiten licentiedeal voor de ontwikkeling van pluimveevaccins

ECO Animal Health Ltd (ECO) gaat een wereldwijde exclusieve ontwikkelings- en licentieovereenkomst aan met UGent-PROVAXS.

Met deze deal kan ECO een Clostridium perfringens-vaccin voor pluimvee verder ontwikkelen, registreren en commercialiseren op basis van antigenen die mede zijn ontwikkeld door Prof. Filip Van Immerseel (Laboratorium voor Bacteriologie, Faculteit Diergeneeskunde Universiteit Gent) en Prof. Rick Titball (College of Life and Environmental Sciences, University of Exeter).

Clostridium perfringens is een bacterie die normaal gesproken in het maag-darmsysteem leeft, maar wanneer voorbestemde triggers aanwezig zijn, kunnen specifieke stammen necrotische darmontsteking veroorzaken met grote gevolgen voor de gezondheid en de groei van vogels.

Peter Lawrence van ECO Animal Health Group is blij met deze samenwerking. “Necrotische enteritis kan resulteren in een aanzienlijke vermindering van het lichaamsgewicht en een toename van de feed conversion ratio in vergelijking met gezonde slachtkuikens". De feed conversion rate (FCR) is een maat voor de efficiëntie waarmee de dierenlichamen het voer omzetten in de gewenste output.

Professor Van Immerseel van de Universiteit Gent verheugt zich op de samenwerking met ECO Animal Health: “De ontwikkeling van dit kandidaat-vaccin tot een praktische tool voor de preventie van necrotische enteritis ondersteunt de wereldwijde pluimvee-industrie bij een duurzame aanpak van het beheer van deze ziekte.”

ECO Animal Health, gevestigd in Londen, is een wereldleider in de ontwikkeling, registratie en marketing van farmaceutische producten voor diergezondheidsmarkten. De producten voor deze groeimarkten bevorderen het welzijn van dieren en omvatten het nieuwe antimicrobiële middel Aivlosin, evenals een reeks generieke therapeutische producten.

Meer info: Sven Arnouts, Business developer PROVAXS, +32 (0)9 264 73 33 www.provaxs.be