Gentse Indigo haalt 7 miljoen euro startkapitaal op

Indigo Diabetes nv (Indigo), een spin-off van de Universiteit Gent en imec, haalde 7 miljoen euro startkapitaal op om een revolutionaire oplossing te ontwikkelen om het glucosegehalte in het bloed van diabetespatiëntenten te meten zonder vingerprik.

Indigo heeft een ophaalronde voor startkapitaal van 7 miljoen euro succesvol afgerond met een internationaal investeringssyndicaat onder leiding van Thuja Capital Healthcare Fund II (Nederland) en PMV (België). Andere leden van het syndicaat zijn Sensinnovat, Parana Management Corp, Qbic Arkiv Fund, Fidimec, SOFI, Manuardeo en Capricorn ICT Arkiv. 

Indigo zal met deze middelen een revolutionaire oplossing voor het meten van glucose bij diabetespatiënten zonder nood aan extra vingerprikken ontwikkelen. Deze vingerprikvrije aanpak voor het meten van glucose zal een grote impact hebben op het dagdagelijkse leven en de gezondheid van diabetespatiënten. 

Indigo maakt gebruik van baanbrekende fotonicatechnologieën om een glucosesensor zonder prikpen te ontwikkelen.

Indigo is gevestigd in Gent (België), waar het toegang heeft tot de Universiteit Gent en meer bepaald de Photonics Research Group en het NB-Photonics consortium, een toonaangevend Europees academisch consortium gespecialiseerd in fotonica, met een cleanroom en laboratoriumfaciliteiten van wereldklasse. Toegang tot deze multidisciplinaire omgeving en tot de cleanrooms van imec is belangrijk voor de toekomstige ontwikkelingen van Indigo.

Danaë Delbeke
M +32 475 41 21 32
danae.delbeke@indigomed.com