IoT startup Pozyx haalt 1,3 miljoen euro op met indoor positionering

UGent spin-off Pozyx heeft 1,3 miljoen  euro opgehaald in een kapitaalronde geleid door Saffelberg investments.

Met deze investering wil Pozyx de commercialisatie van hun schaalbare positioneringssysteem extra kracht bijzetten. Pozyx is een spin-off van de Universiteit Gent gespecialiseerd in nauwkeurige indoor plaatsbepaling voor het Internet of Things (IoT). In 2015 startte het bedrijf op na een geslaagde crowdfunding campagne op Kickstarter. Sindsdien is het bedrijf gegroeid met klanten in meer dan 60 landen en tot een team van 15 medewerkers.

Oprichter Samuel Van de Velde: "In de IoT wereld wil je niet alleen weten wanneer er wat gebeurt, je wil ook nauwkeurig weten waar het gemeten is, en binnenin gebouwen is dit nu eenmaal niet mogelijk met GPS. Dit is waar Pozyx te hulp schiet".

Aan de basis van het bedrijf ligt draadloze ultra-wideband-technologie (UWB), waarmee een ongeziene positienauwkeurigheid van 10 cm bereikt kan worden. Dat is veel nauwkeuriger dan positionering met GPS, Wifi of Bluetooth. Het nieuwste product is een grote mijlpaal voor het bedrijf op vlak van schaalbaarheid. Het systeem maakt mogelijk om op zeer grote oppervlaktes duizenden kleine toestellen nauwkeurig te positioneren. Dit laat tal van nieuwe toepassingen toe zoals het positioneren van atleten, winkelkarretjes, vorkliften of zelfs drones.

In 2018 werd het schaalbare systeem voor het eerst bij een beperkt aantal klanten uitgerold. De grootste opstelling tot op heden is een volledige magazijninstallatie van 27.000 vierkante meter bij een internationale brouwer. Hiermee kan het bedrijf zijn vorkliften efficiënter inzetten en beter zijn stock beheren. De terugverdientijd van het volledige systeem bedraagt 6 tot 12 maanden.

Met de nieuwe investering en het nieuwe product zijn de ambities bij Pozyx alvast groot, aldus medeoprichter Vadim Vermeiren: ‘We willen de eerste zijn waaraan je denkt als het over indoor positionering gaat.’

Volgens Luc Osselaer van Saffelberg Investments is “Pozyx een bedrijf met een duidelijke technologie en waardepropositie voor industriële en logistieke bedrijven. Het team heeft bewezen aan de cutting edge van positionering voor Internet of Things te staan.”

Contact:
Vadim Vermeiren, CEO Pozyx
vadim@pozyx.io
+32 473 62 10 94
www.pozyx.io