MRM Health haalt 14 miljoen euro op voor ontwikkeling van microbioomgebaseerde medicijnen

MRM Health, een nieuwe spin-off van MRM Technologies, VIB, KU Leuven en de UGent, gaat zijn eerste industriële samenwerking aan met DuPont Nutrition & Biosciences in het domein van stofwisselingsziekten.

MRM Health nv, een biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van innovatieve behandelingen op basis van het menselijke microbioom, maakte vandaag bekend dat het gaat samenwerken met DuPont Nutrition & Biosciences. Het nieuwe bedrijf ronde ook met succes een eerste externe investeringsronde af, waaraan Ackermans & van Haaren, DuPont Nutrition & Biosciences, MRM Technologies, Qbic II en VIB deelnamen.

MRM Health en DuPont Nutrition & Biosciences bundelen de krachten om een aantal stofwisselingsziekten aan te pakken. Door het technologieplatform van MRM Health en geselecteerde DuPont-stammen te combineren zullen nieuwe behandelingen ontwikkeld worden op basis van levende bacteriestammen.

MRM Health werd opgenomen in MRM Technologies via een gedeeltelijke splitsing van de activiteiten van ProDigest, een internationale specialist in darm- en microbioomonderzoek. Op die manier kan ProDigest zijn onafhankelijke en unieke dienstverlening rond wetenschappelijk onderzoek voortzetten en verder uitbreiden naar klanten in de farmaceutische, voedings- en voederindustrie.

Die activiteiten zijn gebaseerd op de SHIME-technologie (Simulator of the Human Intestinal Microbial Ecosystem, unieke laboratoriummodellen van het spijsverteringsstelsel bij mens en dier) van ProDigest, die kan worden ingezet om het metabolisme en de biodistributie van farmaceutische producten in ontwikkeling te simuleren, alsook de interactie van het darmmicrobioom met farmaceutische producten, voedingsingrediënten, dierenvoeder en gezondheidsproducten.