Netwerkplatform Antwerp.SRL haalt ruim 100 ondernemers naar UAntwerpen

Ruim honderd ondernemers uit de provincie Antwerpen zakten dinsdag af naar de Universiteit Antwerpen. Het vernieuwde netwerkplatform Antwerp.Smart Region Link organiseerde er voor het eerst een unieke blik achter de schermen van de kennisinstelling.

Tijdens UAntwerpen backstage! zetten verscheidene laboratoria exclusief hun deuren open voor bedrijven. Daarnaast gaf Ronnie Leten, ceo Atlas Copco en Manager van het jaar 2013, zijn visie op innovatie in de regio. Tijdens een interactieve Kennismarkt toonden topwetenschappers hun gevarieerd onderzoeksaanbod.

UAntwerpen backstage!  is een organisatie van Antwerp.SRL, een samenwerking tussen de Universiteit Antwerpen en Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

“De ultieme doelstelling van Antwerp.SRL is meer onderzoekssamenwerking te creëren tussen de academische wereld en de industrie, en op die manier de kennisregio sterker te maken”, vertelt prof. dr. Jean-Pierre Timmermans, voorzitter van de Onderzoeksraad van UAntwerpen. “De Universiteit Antwerpen zet al jaren in op negen speerpuntdomeinen, onderzoek waarin we in binnen- en buitenland excelleren. Denk maar aan geneesmiddelenonderzoek, transport, haven en logistiek, en materiaalkarakterisering. Ook bedrijven kunnen een beroep doen op dit aanbod, onder meer via deelname in onderzoeksprojecten en het afsluiten van dienstverleningsovereenkomsten. Daarvoor is het noodzakelijk dat ze op een laagdrempelige manier kunnen kennismaken met ons.”

Naast laboratoriumbezoeken konden de ondernemers ook uiteenzettingen volgen met boeiende sprekers uit verschillende sectoren die belangrijk zijn voor de regio Antwerpen. Ze konden daarbij kiezen uit de volgende thema’s: transport en logistiek, duurzame chemie en milieu, en e-health en zorgtechnologie.

“Het is belangrijk dat we blijven waken over onze troeven en dat we zoeken naar nieuwe economische groeipolen. Dat is samengevat de essentie van ons Routeplan 2020, de economische toekomstvisie voor de regio”, vertelt Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. “De samenwerking met kennisinstellingen en overheid is een van de hoekstenen van dit plan. Het is de bedoeling dat we samen slimme oplossingen bedenken om de economische slagkracht van onze regio te vergroten. Antwerp.SRL is hét platform waarop privéondernemingen en publieke spelers die contacten kunnen leggen.”

Antwerp.SRL plant in de toekomst ook meer  focusgerichte evenementen te organiseren die een antwoord kunnen bieden op vragen uit de kennisregio.

www.antwerpsrl.be