Spin-off Fluent.ai ontwikkelt spraakherkenningssoftware die leert van de gebruiker

De spraakherkenningssoftware van Fluent.ai leert om de betekenis van gesproken taal te begrijpen, in elke taal en met elk accent, en past zich aan de gebruiker aan. Dialecten, spraakgebrek of achtergrondlawaai vormen hierdoor geen obstakel meer om spraak te herkennen. De technologie achter de software werd ontwikkeld aan Canadese en Vlaamse universiteiten, waaronder KU Leuven en UAntwerpen.

In tegenstelling tot andere software die op de markt is, zet Fluent.ai
spraak niet eerst om in tekst. Hierdoor is het resultaat sneller en nauwkeuriger. De software gebruikt de feedback van gebruikers om de nauwkeurigheid steevast te verbeteren, doet het goed in luide omgevingen en kan snel verschillende accenten en talen aanleren. Dit alles biedt interessante toepassingen in het domein van slimme wagens en ‘smart homes’.

De software van Fluent.ai is gebaseerd op technologie rond artificiële intelligentie die werd ontwikkeld aan Canadese en Vlaamse universiteiten. Zowel de onderzoeksgroep PSI (Processing of Speech and Images) van KU Leuven, als de onderzoeksgroep CLiPS (Computational Linguistics & Psycholinguistics) van UAntwerpen leverden een deel van de technologie aan en werkten mee aan deze internationale spin-off. Fluent.ai haalde 2 miljoen dollar kapitaal op bij investeerders en kan hiermee verder uitgroeien tot dé referentie op vlak van spraakherkenningssoftware.