UGent spin-off Smartivize neemt exclusieve licentie op Shopper Vision-technologie

Smartivize analyseert winkelgedrag op basis van computer vision en artificiële intelligentie. Smartivize biedt real-time gedragsanalyses die zo gedetailleerd zijn dat ze op één lijn worden gesteld met online winkels en hen helpen de verkoopefficiëntie te verhogen. Voor individuele kopers wil Smartivize de online en offline wereld bij elkaar brengen, waardoor de offline ervaring naadloos wordt uitgebreid met relevante online data. 

Smartivize CEO Vedran Jelaca: "Wij creëren een ecosysteem dat gebruik maakt van computer vision, augmented reality en artificiële intelligentie, samen met onderzoek naar winkelgedrag en zeer gerichte shopper-marketing. We gebruiken ‘slimme brillen’ die klanten tijdens het winkelen dragen als middel om klantgegevens te verzamelen.

Shopper-analyse en marketing zijn nog maar het begin. De technologie en oplossingen kunnen later gebruikt worden voor andere doeleinden: snel en handige self-checkouts (een alternatief en complementair aan oplossingen zoals Amazon Go), virtuele hulp aan visueel gehandicapten, augmented reality-handleidingen, enz.

De Shopper Vision-technologie is gebaseerd op UGent onderzoek in beeldverwerking en interpretatie. Het is ontwikkeld door Vedran Jelaca binnen het Department Telecommunicatie en Informatieverwerking van prof. Wilfried Philips, met hulp van een VLAIO-innovatiemandaat. Het is het tiende bedrijf dat een exclusieve licentie neemt op een technologieplatform uit het innovatiecluster i-KNOW. Smartivize zal zich vestigen in de smart city accelerator Watt Factory in Gent.   

Contact: