VUB en VIB bouwen bio-incubator op VUB-campus

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) en VIB slaan de handen in elkaar om een bio-incubator uit te bouwen op de campus van de VUB. Bijgevolg richten ze Bio Incubator Brussels bv op. In deze incubator zullen startende spin-offs zich tijdens hun eerste jaren kunnen ontwikkelen in de onmiddellijke nabijheid van onderzoeksgroepen die actief zijn in de life sciences.

Hugo Thienpont, vicerector Innovatie & Industriële Relaties van de VUB: "Dit dynamisch self-supporting ecosysteem van startende biotech bedrijven zal gebruik kunnen maken van de onderzoeksinfrastructuur, kernfaciliteiten en pilootlijnen op onze campus. Naast logistieke diensten zal de bio-incubator ook programma's aanbieden voor het stimuleren, begeleiden en adviseren van jonge ondernemers."

De beroemde modernistische betonnen studentenvoorzieningen van architect Willy Van Der Meeren op de VUB-campus in Elsene krijgen een wetenschappelijk georiënteerde herbestemming. Deze nieuwe invulling van bestaande gebouwen sluit perfect aan bij het VUB-kernthema Re-Use.